Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne paski
Kroki postępowania
Po upieczeniu przekrajamy na 2 częśći
Na I część dajemy masę bardzo cienko ;
Masa: 2 margaryny ucieramy do białosci z 1 szkl. cukru, następnie dodajemy 1 serek waniliowy ok 180g ,nadal ucieramy, dodajemy 100 ml soku z brzoskwiń, nadal ucieramy do połączenia sie składników.
Na masę paski biszkopta ciemnego;
Biszkopt ciemny: 3 jajka ubijamy na puch, dodajemy 3 łyżki cukru nadal ubijamy, następnie dodajemy 3 łyżki mąki, 1 łyżkę kakao, 1 łyżeczkę proszku pieczemy 10 min w temp. 180 st. C
Brzoskwinie kroimy na nie zbyt grube kawałki i układamy w puste miejsca zalewamy tężejącą galaretką na przemian kolorami , wkładamy do lodówki bo musi dobrze zastygnać i nastepnie smarujemy znów masą bardzo cieniutko , na koniec dajemy białą II część biszkoptu , masy ejst sporo wiec ładnie dekorujemy według uznania