Jesienne jabłka w cieście z żurawinką

Jesienne jabłka w cieście z żurawinką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • Cynamon mielony Prymat

  • cukier

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    4 łyżki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Jajka myjemy rozbijamy i miksujemy z mlekiem , dodajemy cukier , mąkę i odrobina cynamonu. Miksujemy - ma powstać ciasto jak na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Jabłka moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć z łuszczu. Układamy na placuszkach żurawinę i podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 05.10.2013 14:12
bardzo apetyczne
Agata 05.10.2013 13:28
uwielbiam żurawinę :)
Barbara13 05.10.2013 13:10
bardzo smaczne,idealne na podwieczorek
nutellla 05.10.2013 13:01
apetyczne :)
jasiek 05.10.2013 12:52
super dla dzieciaków
AZgotuj 05.10.2013 12:10
uwielbiam te smaki:)
usmiech 05.10.2013 11:41
smaczne placki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat