Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne jabłka w cieście z żurawinką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
Cynamon mielony Prymat
cukier 1 łyżka
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
mleko 4 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne jabłka w cieście z żurawinką

Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Jajka myjemy rozbijamy i miksujemy z mlekiem , dodajemy cukier , mąkę i odrobina cynamonu. Miksujemy - ma powstać ciasto jak na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Jabłka moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć z łuszczu. Układamy na placuszkach żurawinę i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 05.10.2013 14:12
bardzo apetyczne
Agata
Agata 05.10.2013 13:28
uwielbiam żurawinę :)
Barbara13 05.10.2013 13:10
bardzo smaczne,idealne na podwieczorek
nutellla 05.10.2013 13:01
apetyczne :)
jasiek 05.10.2013 12:52
super dla dzieciaków
AZgotuj 05.10.2013 12:10
uwielbiam te smaki:)
usmiech 05.10.2013 11:41
smaczne placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak