Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
10 łyżek -
cukier
10 łyżek -
olej
10 łyżek -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
olejek cytrynowy
1 szt -
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
śmietana 30%
300 ml -
jabłko
kilka szt.
Przepis i sposób przygotowania Jesienne ciasto owocowe.
Kroki postępowania
Ja dno tortownicy obsypałem posiekanymi bardzo drobno orzeszkami ziemnymi.
Składniki na ciasto dobrze utrzeć mikserem na pulchną masę i zalać nią owoce.
Piec w temp.180 stop. ,35-40 min
Możemy wykorzystać inne dostępne owoce np. brzoskwinie .
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)