Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne ciasteczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 40 dag
cukier 25 dag
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleczna czekolada 10 dag
DODATKOWO:
biała czekolada 10 dag
śliwki 5 renklody
orzechy mielone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne ciasteczka

Margarynę utrzeć z dodatkiem cukru na gładki krem w trakcie ucierania dodać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać następnie cały czas ucierając dodać do porcjami do kremu.
Kiedy ciasto jest gładkie to ostrożnie połączyć je z mielonymi orzechami, posiekaną czekoladą i śliwkami pokrojonymi w kosteczkę.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i łyżką kłaść małe ciastka lekko je spłaszczając.
Piec około 10-15 minut w temp. 170st, po upieczeniu przestudzić i polać rozpuszczoną białą czekoladą oraz posypać niewielką ilością mielonych orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.10.2012 16:42
Fajne jesienne ciasteczka i zdjęcia w jesiennym klimacie zachęcają do pieczenia.
iziona 08.10.2012 21:54
Pewnie, że za dużo:) zaplątało się zero, ale już je usuwam.
BernadettaP 08.10.2012 20:27
Bajecznie wyglądają, ale chyba Ci się zero dodało przy liczbie jaj... :)?
Habibi 08.10.2012 17:26
A tych jajek to nie za dużo ?
Inal 08.10.2012 16:03
Ale fajniutkie zdjęcia.. takie jesienne,jak przepisik:)
Adamorek 08.10.2012 15:52
świetny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak