Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
5 szt -
cukinia
1 szt -
dynia
1 kg -
pieczarki
4 duże szt -
pierś z kurczaka
2 szt -
jajko
4 szt -
śmietana 12%
1 szklanka -
woda
1/2 szklanki -
marchewka
1 szt -
sól
-
pieprz
-
chili w płatkach
1/4 łyżeczki -
cynamon
1/2 łyżeczki -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka podsmażamy na oleju, odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy najpierw ziemniaki, następnie dodajemy dynię, marchew, pieczarki i cukinię (każde warzywo powinno być smażone ok 5 min przed wrzuceniem następnego).
Jajka dobrze roztrzepujemy, mieszamy z wodą, śmietaną i przyprawamy.
Podsmażone warzywa mieszamy z kurczakiem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy jajkami ze śmietaną, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok. 30 - 40 min w temp 180 st.
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)