Jesienna potrawka z dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    3
  • suszona gałązka rozmarynu

    1
  • sól

  • oliwa

  • masło do smażenia

  • polędwica wieprzowa

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • dwa pomidory

  • pięć ząbków czosnku

  • serek topiony

    100 g
  • marchewki z groszkiem

    300 g
  • mała kolba kukurydzy

  • przecier pomidorowy

  • grzyby suszone

    1 leśne
  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w kostkę,przesmażyć na maśle pomieszanym z oliwą, podlać winem, wrzucić gałązke rozmarynu, liście laurowe, ziele ang i dusić.dodać pokrojoną w półkrążki i zeszklona na maśle cebulę razem z wyciśniętym czosnkiem, marchewkę z groszkiem i wyskubaną kukurydzę oraz grzyby. podlać wodą, dusic dalej. dodać dynię pokrojoną w kostkę i podduszoną na oliwie na patelni razem z pomidorami, doprawić też koncentratem i curry oraz solą i ostrą mieloną papryką. dusić kolejna 10 min. Na koniec dodajemy ser topiony pokrojony w drobną kostkę i mieszamy dokładnie, dusimy kilka minut, podajemy ze świeżym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 09.10.2013 17:57
aż grzech się przyznać ale jeszcze w tym roku dyni nie jadłam... Na widok potrawki aż się ośliniłam, wspaniałości :)
patryska76 09.10.2013 16:59
Z pewnością wypróbuje, lubie takie nowinki kulinarne ;)
Jusiaa 09.10.2013 16:48
bardzo ciekawy przepis, wart spróbowania
Monika-twin 09.10.2013 16:17
lubie dyznie bardzo
Monika-twin 09.10.2013 16:17
bardzo lubie dynie
Krzysztof15 09.10.2013 15:54
super przepis
Aleksandra/Olcia 09.10.2013 15:21
mega apetyczne danie
Lis 09.10.2013 15:13
Mniam - smacznie się zapowiada ta potrawka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat