jaskółcze gniazda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt
  • mięso mielone z łopatki wieprz

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotuj na twardo, ostudz, obierz. Mięso wyłóż do miseczki dodaj jajo, 3-4 łyżki bułki dopraw dość pikantnie i wyrób na jednolitą masę. Podziel mieso na 8 części. Na dłoni rozpłaszcz jedną częsc mięsa i obłóż nią dokładnie jajko, tak aby nie było go widać. Zrób tak z pozostałymi częściami. W garnku rozgrzej olej i smaż te kule w głęokim tłuszczu z każdej strony, całość około 6-8 minut. Podawaj przekrojone na pół z sosem np marie rose.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 08.02.2014 16:02
apetycznie wyglądają :)
kuklik 07.02.2014 11:26
wspaniałe danie
Zdzisław 06.02.2014 07:20
dla mnie smaczne jedzenie
Milka100 05.02.2014 22:07
PYSZNE TE GNIAZDKA
owca441 05.02.2014 21:07
oj zjadłoby się
iwi 05.02.2014 20:42
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat