Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowy dip do grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 sztuka
ogórki konserwowe 3 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuka
jogurt naturalny 3 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowy dip do grilla

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyszczamy dokładnie i kroimy w małą kostkę.
Krok 1 - Jarzynowy dip do grilla foto
2
Dodajemy pokrojone w niedużą kostkę ogórki.
Krok 2 - Jarzynowy dip do grilla foto
3
Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy, dokładamy do reszty składników.
Krok 3 - Jarzynowy dip do grilla foto
5
Wszystkie składniki zalewamy jogurtem naturalnym.
Krok 4 - Jarzynowy dip do grilla foto
6
Tak przygotowany dip doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano oraz solą i pieprzem,
Krok 5 - Jarzynowy dip do grilla foto
7
Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Jemy do mięs z grilla lub wędlin.
Krok 6 - Jarzynowy dip do grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.02.2016 11:47
świetny dip

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak