Jarmuż firmowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 łyżki
  • wędzonka

    100 g
  • cebula

  • sól

  • czosnek

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • jarmuż

    1 kg mrożony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż najlepiej taki przemarznięty umyć i odciąć ogonki liściowe i grube nerwy zalewamy wrzątkiem i gotujemy bez pokrywki, następnie odcedzamy zemleć albo drobniutko posiekać , cebulkę w kostkę, boczek lub wędzonkę pokroić i stopić dodać cebulę , podsmażyć i i wymieszać z mąką , następnie dodajemy jarmuż i roztarty z solą czosnek , jeszcze chwilkę poddusić i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 22.11.2012 00:25
ciekawy....
babcia 22.11.2012 00:25
ciekawy....
ElizaT 13.04.2011 10:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat