Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japoniec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mak 30 dkg
jabłka 60 dkg
cukier puder 30 dkg
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 5 dkg
grysik 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Japoniec

Mak sparzyć z zmielić w maszynce. Margarynę zmiksować z cukrem, dodawać po jednym żółtku i łyżce maku. Następnie wymieszać ze startymi jabłkami, grysikiem, bakaliami i proszkiem do pieczenia. Na końcu połączyć z pianą z białek. Ciasto przelać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (20x35 cm) i piec 50 minut w temp. 180 stopni. Wystudzone udekorować polewą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.12.2015 09:48
wygląda pysznie
sliwka 07.12.2015 08:20
Fajne ciasto:))
monikaT83 06.12.2015 21:44
zbieram się i zbieram się do przygotowania makowca japońskiego i jeszcze go nie zrobiłam. Kasiu Twój jest świetny:)
JulkaTomeczek 06.12.2015 21:37
Pięknie wygląda
Stenka 06.12.2015 20:42
ciekawy przepis
Konczi 06.12.2015 20:41
nigdy nie kosztowałam a przyznam ze jestem ciekawa jego smaku
jagoda5913 06.12.2015 20:35
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak