Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jambalaya

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
krewetki mrożone 20 dkg
filet z kurczaka 1 pojedynczy
kiełbasa wiejska 1 laska
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory 3 szt
papryczka chili 1 szt
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jambalaya

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać słodką paprykę, podsmażyć 1-2 minuty. Kurczaka pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory i posiekane chili. Po około 5 minutach dodać ryż, a następnie całość podlewać wrzątkiem i dusić, aż ryż zmięknie i wchłonie cały płyn. Doprawić do smaku, dodać krewetki i dusić około 10 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak