Jambalaya

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szkl
  • krewetki mrożone

    20 dkg
  • filet z kurczaka

    1 pojedynczy
  • kiełbasa wiejska

    1 laska
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory

    3 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • sól i pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać słodką paprykę, podsmażyć 1-2 minuty. Kurczaka pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory i posiekane chili. Po około 5 minutach dodać ryż, a następnie całość podlewać wrzątkiem i dusić, aż ryż zmięknie i wchłonie cały płyn. Doprawić do smaku, dodać krewetki i dusić około 10 minut. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat