Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • pieczarki

    200 g
  • ser ricotta

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń.
Krok 2 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
Na oliwie z dodatkiem kucharka usmażyć skrojone pieczarki.
Krok 3 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
Kieszenie natrzeć przyprawami, serem i nałożyć cześć pieczarek.
Krok 4 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
Mięso spiąć wykałaczkami i smażyć na roztopionym maśle przez ok. 7 min. z każdej strony.
Krok 5 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
Podawać na pozostałych pieczarkach z dodatkiem gotowanego ryżu i np. surówki z marchewki.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 10.11.2015 07:27
fajna propozycja
gosia561 09.11.2015 20:17
elegancko podane
Wafelek2601 09.11.2015 20:10
Super mięsko
Alex_M 09.11.2015 20:06
musiało być dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat