Jajowate szczęście , czyli jak wybrnąć z nieudanego dania głównego przystawką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4
  • szynka

    4 plastry
  • szczypiorek

    4
  • folia aluminiowa

  • foremka do babeczek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie (30 minut)
1. Rozgrzej piec do temperatury 190 stopni Podczas rozgrzewania pieca włóż do formy do mufinek (foremek) plasterki szynki.
2. W „foremki” utworzone z szynki wbij po jednym jajku i przykryj folią aluminiową.
3. Posyp szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbarella 28.06.2012 16:43
kolejny przepis do ulubionych:)
Beatris 20.06.2012 12:28
Podoba mi się tytuł dania. Przystawka prosta, ale wyśmienita.
kochanyptysiu 20.06.2012 11:55
pięknie
Ela15 20.06.2012 11:06
fajnie się prezentują
tessinka 11.06.2012 10:45
Świetny pomysł :)
mala2021 11.06.2012 10:01
fajnie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat