Jajko w szynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • szynka

    2 duże plastry
  • serek ziołowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ceramicznych miseczek (takich, które nadają się do piekarnika) wkładamy po plasterku szynki.

Szunkę smarujemy serkiem ziołowym, najlepiej dosyć grubo, albo po prostu nakładamy serek łyżeczką, wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka do kilkunastu minut, aż się jajko zetnie.

Czas pieczenia uzależniony jest od tego czy wolimy żółtka bardziej czy mniej płynne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 04.12.2013 09:19
fantastycznie smakuje!
madi356 01.05.2012 14:12
pieknie wygląda
rjustysia 29.11.2011 12:32
jakie ładne! :)
sylwia / sytofala 22.11.2011 14:08
wygląda fantastycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat