Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w mielonym.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
łopatka wieprzowa 25 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
bułka namoczona w mleku 1 sztuk

Dodatkowo

olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w mielonym.

1.Mięso myjemy,osuszamy i mielimy razem z obraną cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką.Dodajemy surowe jajko,przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie wyrabiamy.
2.Jajka oblepiamy mięsem mielonym i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 10.04.2017 18:23
Dziękuję i polecam:)
gusia1000 15.04.2015 23:04
Fajne na co dzień i od święta.
Babeczka35 27.03.2015 06:07
Dziękuję;)
w mojej kuchni 27.03.2015 00:56
dla mnie smaczne danie podano
joanna43 26.03.2015 20:07
o wow to mi się podoba, super na święta
Babeczka35 26.03.2015 17:36
Dziękuję;)
mirosława4 26.03.2015 16:43
bardzo lubimy
Janina 26.03.2015 16:25
Fajny pomysł;)
Ania67 26.03.2015 16:05
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak