Jajko w mielonym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • łopatka wieprzowa

    25 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuk

Dodatkowo

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso myjemy,osuszamy i mielimy razem z obraną cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką.Dodajemy surowe jajko,przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie wyrabiamy.
2.Jajka oblepiamy mięsem mielonym i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 10.04.2017 18:23
Dziękuję i polecam:)
gusia1000 15.04.2015 23:04
Fajne na co dzień i od święta.
Babeczka35 27.03.2015 06:07
Dziękuję;)
w mojej kuchni 27.03.2015 00:56
dla mnie smaczne danie podano
joanna43 26.03.2015 20:07
o wow to mi się podoba, super na święta
Babeczka35 26.03.2015 17:36
Dziękuję;)
mirosława4 26.03.2015 16:43
bardzo lubimy
Janina 26.03.2015 16:25
Fajny pomysł;)
Ania67 26.03.2015 16:05
Ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat