Jajko w koszulce z łososiem na sałatce z kapusty pekińskiej i koperku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • sałata pekińska

    wg uznania
  • papryka żółta

    1/2
  • majonez

    łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • łosoś wędzony plastry

    kilka kawałków
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • chleb

    kromki
  • oliwa

    do smażenia
  • masło

    do smażenia
  • koperek

    1/2 pęczka
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę pekińską drobno pokroić, wrzucić do miski. Koperek posiekać , paprykę pokroić kostkę , wrzucić do pekińskiej, doprawić solą i pieprzem , sokiem z cytryny i wymieszać z majonezem i posiekanym koperkiem.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło. Pokrojone w kostkę kromki chleba usmażyć na złoto. W garnku zagotować wodę z solą, dodać ocet. Jako wbić do kubeczka i gdy woda się zagotuję , zamieszać aby utworzył się wir wrzucić szybko jajko, gotować 2 min. Wyciągnąć łyżką cedzakową , ułożyć na sałatce. Pokrojone plastry łososia również ułożyć delikatnie skropić cytryną , całość mocno popieprzyć i posypać grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agunesu 15.07.2012 13:45
fajna salatka z jajkiem
Cukiereczek13 15.07.2012 13:33
apetycznie wyglada :)
anja3107 15.07.2012 13:16
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat