Jajko na miękko z dodatkami

Jajko na miękko z dodatkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • ciemnych pieczarek

    3 sztuki
  • kiełbasy

    kawałek
  • sera żółtego

    kawałek
  • soli i pieprzu do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jajko na miękko z dodatkami

Pieczarki płuczemy i kroimy na większe części.
Kiełbasę kroimy w większe plastry.
Ser żółty ścieramy na grubszych oczkach tarki. Wszystko razem mieszamy.
Patelnię natłuszczamy. Wbijamy jajko, przekładamy pieczarki z kiełbasą i startym serem, wijamy kolejne jajko.
Chwilkę podsmażamy z dwóch stron i przekładamy na talerz. Spożywamy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 03.04.2013 09:59
wygląda fantastycznie
msmariusz 22.06.2012 17:41
dobre i szybki przepis
edita15 22.06.2012 17:34
ciekawe i smaczne
tom 22.06.2012 17:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat