Jajka zapiekane z szynką, szczypiorem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • ser żółty

    20 dkg
  • szynka gotowana

    4 plastry
  • szczypior

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczek żaroodpornych wrzucamy szynkę pokrojoną w kostkę, wbijamy do każdej po 1 jajku - tak aby żółtko się nie rozpłynęło, następnie potarkowany ser zółty, doprawiamy solą i piperzem i posypujemy na koniec szczypiorekim. wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na około 9 minut aż jako się zetnie. Sycąca przekąska dla 4 osób.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia21 09.07.2012 16:10
mmm
Emilia21 09.07.2012 16:10
mmm
Mariposas 21.11.2011 21:57
wygląda apetycznie
Faustyna 29.07.2011 15:38
A właściwie wygląda cudnie!:)
Faustyna 29.07.2011 15:38
Wyglądają cudnie:) Świetne śniadanie!
polly66 17.05.2011 08:54
wpraszam się na śniadanie!
meredith 28.04.2011 10:36
ale kolorowe i smaczne
Bartolomeo 16.04.2011 10:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat