jajka zapiekane z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • wędzony łosoś

    4 plasterki
  • szpinak

    100 gram
  • łyżeczka masła

  • szczypta czerwonego pieprzu

  • kapary

    2 łyżeczki
  • kilka listków rukoli

  • sól i czarny mielony pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cztery kokilki nasmaruj masłem. Szpinak dokładnie umyj, posiekaj, przelej wrzątkiem i ułóż na dnie kokilek. Na nich połóż po plasterku łososia. Do każdej porcji wybij po jajku, oprósz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180. Zapiekaj przez 10 minut, aż białko się zetnie.
Kokilki wyjmij z piekarnika. Jajka posyp czerwonym pieprzem i kaparami, udekoruj listkami rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 02.07.2012 20:56
Pycha :)
Sylwia88 27.12.2010 14:06
super
traktorek 18.11.2010 13:31
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat