jajka zapiekane w kajzerkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kajzerk

    4 szt.
  • jajko

    4 szt.
  • śmietana gęsta

    4 łyżki
  • masło

    5 dag
  • natka pietruszki

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z bułeczek poodcinać kapelusze, wyciągnąć środek, i wnętrze bułki posmarować masełkiem. Do każdej bułki wbić po jajku, polać śmietaną, posypać pieprzem i startym serem wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 27.04.2011 13:37
mniam
Misiabe 09.04.2011 12:04
Musze spróbować!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat