Jajka z rybą wędzoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • ryba wędzona

    30 dag
  • masło

    5 dag
  • galareta rybna

    10 dag
  • sałata

    5 liści
  • rzodkiewka

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybną galaretę przygotować. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć z nich żółtka. Kawałki ryby należy posiekać. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać miękkie masło i wszystko, razem z rybą dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Masą rybną napełniać połówki jajek. Układać na półmisku, przybrać liśćmi sałaty, rzodkiewką, zalać galaretą rybną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 24.09.2013 21:20
Super jajeczka
IKrakowianka 29.08.2013 19:32
smaczna propozycja
ankaryba 27.08.2013 08:23
to coś dla mnie :-)
aginaa 24.01.2012 17:19
pyszne
kasiaw 04.05.2011 21:18
smaczne i łatwe
rakow2 02.05.2011 16:43
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat