Jajka z pastą z pieczarkami

Jajka z pastą z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    3 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i studzimy. Przecinamy na pół i wydrążamy żółtka.
Pieczarki ścieramy na tarce albo kroimy na drobno i podsmażamy na masełku. Studzimy.
W miseczce mieszamy żółtka, pieczarki, majonez i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Nadziewamy jajka pastą i posypujemy do dekoracji papryką czerwoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 21.07.2013 11:27
pyszności..;)
Paolcia 21.07.2013 11:10
bardzo smaczne :)
arbuzowo 21.07.2013 10:47
Mhm... smakowite na niedzielne śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat