Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z kaszą jaglaną i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
kasza jaglana 6 łyżek
majonez 2 łyżki
kiełki rzodkiewki
sól
rzodkiewka 5 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z kaszą jaglaną i rzodkiewką

Kaszę jaglana zalać połową szklanki wody, dodać sól i gotować na małym ogniu około 15 minut. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na pół i podciąć spód jajek aby stabilnie stały na talerzu. Z jajek delikatnie wyciągnąć żółtka. Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, dodać ostudzoną kaszę oraz majonez, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Wgłębienia po żółtkach napełniać farszem. Na koniec jajka posypać kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.02.2014 13:22
pomysłowe:)
fotoviderek 06.02.2014 07:25
Jajeczka wyśmienite :)
alaaa 05.02.2014 20:38
ładnie podane, ciekawy farsz
DorotaZ 05.02.2014 18:47
Super wyglądają:) Na pewno równie dobrze smakują:)
Romanowka 05.02.2014 14:19
Samo zdrowie! Wyglądają pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak