Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z jabłkową nutką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
szynka 2-3 plastry
jabłko 1 małe
por (biała część) 1 łyżka kopiasta posiekanego
natka pietruszki 1 łyżka kopiasta posiekanej
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z jabłkową nutką

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połowy i wyjąć żółtka. Por drobniutko posiekać. Jabłko obrać, pokroić w małą kostkę. W małą kostkę pokroić też szynkę. Można pokroić też połówkę jajka.
Żółtka pokroić albo rozdrobnić widelcem, dodać resztę składników.
Wymieszać, doprawić do smaku i połączyć majonezem.
Przygotowany farsz nakładać na połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.07.2017 21:34
Ciekawa propozycja.
Bożena Matuszczyk 02.07.2017 21:25
Pomysłowo i smacznie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak