Jajka z farszem z krabowej pasty, serka kanapkowego i ikry ze śledzia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • pasta krabowa

  • ikra ze sledzia

  • mini kolby kukurydzy

  • czarne oliwki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym,pastą krabową, nakładamy po 1/2 łyżeczki ikry ze śledzia. Dekorujemy plasterkami czarnych oliwek, mini kolbami kukurydzy pokrojonymi na cząstki i połówkami mini ogóreczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 12.03.2012 08:38
pięknie wyglądają i na pewno są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat