Jajka z farszem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • pieczarki

    4 sztuki duże
  • cebula biała

    1
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    2 łyżki
  • margaryna

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki, usunąć żółtko. Pieczarki umyć, pokroić w drobniutką kostkę i smażyć na margarynie. To samo uczynić z cebulą. Żółtko, cebulę, pieczarki wy mieszać z majonezem i przyprawić do smaku. Nadziewać jajka farszem. udekorować wedle uznania. Ja udekorowałam posiekanymi kiełkami rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 09.10.2013 08:49
smaczne są takie jajka :)
Czarnula87 03.10.2013 18:28
jajka lubią pieczarki więc będzie smacznie
AZgotuj 03.10.2013 17:16
przepysznie brzmi:)
miszelka 03.10.2013 16:53
chyba się skuszę :)
Sylwia26 03.10.2013 16:41
ślinka leci :)
babajaga1969 03.10.2013 16:40
pyszne muszą być ze zrumienioną cebulką i pieczarkami
sylwia_mc 03.10.2013 16:22
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat