jajka w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • majonez

    4
  • jogurt grecki

    2
  • Musztarda sarepska Prymat

    1
  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Dadając do wody odrobinę soli i octu. Wystudzić i pokroić w kostkę. Sos tatarski: cebulę, ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę lekko posolić i popieprzyć odstawić na bok aż odrobinę \"skruszeje\". Z majonezu, jogurtu, musztardy i ketchupu zrobić sos. Sos połączyć z posiekaną cebulą z ogórkiem i jajkiem.

Ja podaję odrobinę inaczej mianowice jajko kroję na pół i kładę na talerzu wokół jajka nakładam sos tatarski, by wyglądało ciekawej jajko lekko oprószam papryką w proszku.

Jajkami zachwycają się moim wszyscy znajomi. Są naiedłącznym składnikiem na imprezowym stole. Bardzo ważne jest to by cebula i ogórek byly pokrojone naprawdę w drobną kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat