Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie tatarskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
majonezu 2 łyżki
kwaśnej śmietany 2 łyżki
większych kapeluszy marynowany 5 szt
korniszony 3 szt
chrzanu 1 łyżeczka
cukru 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie tatarskim

Jajka ugotowałam na twardo. Obrałam, przekroiłam na połówki i ułożyłam na talerzu. Grzyby i korniszony drobniutko pokroiłam. Majonez wymieszałam ze śmietaną, doprawiłam cukrem,sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodałam chrzan i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na jajka.Przybrałam kurkami i podgrzybkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.07.2015 21:14
Prosto i smacznie.
Henryka2 22.02.2015 23:09
Aaa jaka musztarda?!
wyattearp 20.07.2014 18:50
a gdzie musztarda w składnikach ?
Henryka2 23.01.2013 22:14
Zapraszam więc! Częstuj się!
Wacław 23.01.2013 17:21
pyszna kolacyjka,chętnie bym sie wprosił !
Henryka2 12.01.2013 15:34
jasiek, a w czym nietypowy?
eMMe 12.01.2013 10:48
super:)
fotoviderek 12.01.2013 09:58
Wygląda smakowicie, pewnie też tak smakuje :)
jasiek 12.01.2013 08:57
nietypowy jak na tatarski
cukiereczek 12.01.2013 08:49
pycha
Cukiereczek13 12.01.2013 08:38
uwielbiam takie jajeczka :p
miroslawa 12.01.2013 06:29
pyszna propozycja
IwonaKa 12.01.2013 00:02
smaczne,lubię takie jajka
Milena87 11.01.2013 23:37
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak