Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • majonezu

    2 łyżki
  • kwaśnej śmietany

    2 łyżki
  • większych kapeluszy marynowany

    5 szt
  • korniszony

    3 szt
  • chrzanu

    1 łyżeczka
  • cukru

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowałam na twardo. Obrałam, przekroiłam na połówki i ułożyłam na talerzu. Grzyby i korniszony drobniutko pokroiłam. Majonez wymieszałam ze śmietaną, doprawiłam cukrem,sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodałam chrzan i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na jajka.Przybrałam kurkami i podgrzybkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 01.07.2015 21:14
Prosto i smacznie.
Henryka2 22.02.2015 23:09
Aaa jaka musztarda?!
wyattearp 20.07.2014 18:50
a gdzie musztarda w składnikach ?
Henryka2 23.01.2013 22:14
Zapraszam więc! Częstuj się!
Wacław 23.01.2013 17:21
pyszna kolacyjka,chętnie bym sie wprosił !
Henryka2 12.01.2013 15:34
jasiek, a w czym nietypowy?
eMMe 12.01.2013 10:48
super:)
fotoviderek 12.01.2013 09:58
Wygląda smakowicie, pewnie też tak smakuje :)
jasiek 12.01.2013 08:57
nietypowy jak na tatarski
cukiereczek 12.01.2013 08:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat