Jajka po góralsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • śmietana 22%

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
  • żółty ser starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić na patelni, wlać śmietanę i zagotować. Wbić delikatnie jajka żeby żółtka pozostały w całości, dodać sól, pieprz ziołowy i posypać serem. Smażyć póki jajka się nie zetną. Podawać z razowym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sloneczko1 01.01.2012 19:59
warto spróbować
rakow2 15.10.2010 15:34
ale jaja
marta639 17.09.2010 15:16
Polecam.
Barbara55 12.09.2010 13:10
jak po góralsku to powinno być z alkoholem chyba?
Małgorzata113 05.07.2010 09:14
Jajecznice z dodatkami są świetne.
MAŁGORZATA108 21.06.2010 21:59
Lubię jajecznicę, po góralsku też dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat