Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 sztuk
  • majonez

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek

    10 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy je ze skorupek i kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Jedno białko siekamy. Zółtka mielimy lub dokładnie ugniatamy łyżeczką i mieszamy z majonezem. Do pasty dorzucamy posiekaną cebulę, tuńczyka oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę nakładamy na białka jaj. Wszystko można dla dekoracji posypać grubo siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Aleksandra15 12.08.2012 22:23
Szybkie i proste, czyli to co lubię najbardziej! ;-)
halina17 12.08.2012 17:40
Bardzo lubię jajka po różną postacią.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat