Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 sztuk
  • majonez

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek

    10 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy je ze skorupek i kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Jedno białko siekamy. Zółtka mielimy lub dokładnie ugniatamy łyżeczką i mieszamy z majonezem. Do pasty dorzucamy posiekaną cebulę, tuńczyka oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę nakładamy na białka jaj. Wszystko można dla dekoracji posypać grubo siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra15 12.08.2012 22:23
Szybkie i proste, czyli to co lubię najbardziej! ;-)
halina17 12.08.2012 17:40
Bardzo lubię jajka po różną postacią.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat