Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
majonez 2 łyżki
cebula 1 sztuka
szczypiorek 10 gram
sól do smaku
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą jajeczno-cebulową

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy je ze skorupek i kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Jedno białko siekamy. Zółtka mielimy lub dokładnie ugniatamy łyżeczką i mieszamy z majonezem. Do pasty dorzucamy posiekaną cebulę, tuńczyka oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę nakładamy na białka jaj. Wszystko można dla dekoracji posypać grubo siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra15 12.08.2012 22:23
Szybkie i proste, czyli to co lubię najbardziej! ;-)
halina17 12.08.2012 17:40
Bardzo lubię jajka po różną postacią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak