Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na ciepło faszerowane rybą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
Wędzona ryba 15 dag
cebula czerwona 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na ciepło faszerowane rybą

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół i delikatnie wyjmujemy białka z żółtkami - tak by nie uszkodzić skorupek. Rybę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno posiekana cebulę, żółtko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy skorupki, oprószamy bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /olej lub masło/, układamy skorupki farszem do dołu i smażymy na złoto na średnim ogniu.Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 01.05.2013 10:17
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak