Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na bogato z winogronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
łosoś wędzony 2 sztuka
sałata 2 listek
majonez 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
koperek 1/2 pęczek
winogrona 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na bogato z winogronem

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe chłodzimy je, obieramy i przecinamy na pół. Plaster łososia kroimy na małe paski, a winogrona przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Koperek drobno siekamy.
Na każdym jajku układamy składniki w kolejności: łosoś, smarujemy cienko majonezem, sałata, koperek i winogron. Na sam koniec posypujemy solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.02.2015 15:17
fajne jajeczka
gacopierz23 19.04.2014 20:54
chętnie wypróbuję
ana1 12.09.2013 19:38
bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak