jajka mollet

jajka mollet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • sos chrzanowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania jajka mollet

Jajka mollet czyli inaczej jajka na półtwardo. Gotuje się je 4 min. od momentu,gdy woda zacznie wrzeć. Żółtko nie może być całkowicie ścięte.Takie jajka idealnie smakują z sosem chrzanowym czy koperkowym a nawet pomidorowym. Świetnie smakują na zimno podane na liściach sałaty.Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

barbara11561 14.02.2013 12:24
lubię jajka w sosie chrzanowym
Bożena13 19.07.2012 23:32
super pomysł;))
kamyk 26.05.2012 21:15
super
Dorota59 18.05.2012 17:56
mniam
olkaaa 03.04.2012 07:50
fajne
mela25 29.03.2012 09:03
ciekawa nazwa
Ela15 21.03.2012 08:13
super
Norgiusz 19.03.2012 07:33
super
fictor123 14.03.2012 07:43
mniam
fictor123 14.03.2012 07:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat