Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
papryka konserwowa 1 słoiczek
marchewka ugotowana 2
Szczypiorek cienki 1 pęczek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sól do smaku
majonez tradycyjny do smaku
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane warzywami

Jajka gotujemy na twardo, około 10minut. Paprykę kroimy w kosteczkę. Marchewkę gotujemy i ścieramy na tarce jarzynówce. Szczypiorek dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Gdy jajka się ugotują obieramy je, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. W miseczce robimy farsz: żółtka jaj, szczypiorek, papryka, marchewka, koperek, sól, pieprz i musztarda. Dokładnie mieszamy. Tworzymy z farszu kuleczki i wkładamy do białek. Na wierzch polewamy majonezem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 18.11.2012 13:21
pycha
Andysz 25.10.2012 19:04
mm pycha!!!
Janek 19.10.2012 14:55
pycha:D
Papryczka 16.10.2012 20:37
fajne
Krzysztof15 16.10.2012 15:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak