Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sałatką curry

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
szynka 150 g
majonez 2 łyż.
curry 1/2 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sałatką curry

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w osolonej wodzie dzięki czemu łatwiej będzie je potem obrać ze skorupek. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i przekrawam każde wzdłuż na pół. Farsz: Szynkę kroję w niewielką kosteczkę i wrzucam do miski.
Krok 1 - Jajka faszerowane sałatką curry foto
2
Dodaję wydrążone z połówek jajek żółtka, majonez i przyprawy. Dokładnie wszystko rozcieram.
Krok 2 - Jajka faszerowane sałatką curry foto
3
Powstałą masą napełniam wydrążone połówki jajek. Każde nafaszerowane jajko układam na półmisku z wgłębieniami. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na pół godziny.
Krok 3 - Jajka faszerowane sałatką curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.01.2013 19:04
świetnie podane, wyglądają jak tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak