Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • pieczarki

    4 sztuki
  • cebula

    1 mała
  • masło

    do smażenia
  • szczypiorek

    do podania
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle. Cebulę drobno siekamy i smażymy na maśle. Podsmażone pieczarki i cebulę przekładamy do miski. Jajka obieramy i kroimy na pół. Do pieczarek i cebuli dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka jajek. Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 10.09.2016 19:21
Dobre jajeczka
adelajda 12.09.2015 13:48
pyszne nadzienie :)
bertpvd 07.09.2015 10:06
pyszności !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat