Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
pieczarki 4 sztuki
cebula 1 mała
masło do smażenia
szczypiorek do podania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle. Cebulę drobno siekamy i smażymy na maśle. Podsmażone pieczarki i cebulę przekładamy do miski. Jajka obieramy i kroimy na pół. Do pieczarek i cebuli dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka jajek. Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.09.2016 19:21
Dobre jajeczka
adelajda 12.09.2015 13:48
pyszne nadzienie :)
bertpvd 07.09.2015 10:06
pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak