Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
sól
pieprz
majonez
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Cebulę obrac, pokroić w drobną kosteczke i zeszklić na masle. Pieczarki umyć, obrac i zetrzec na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodac do cebuli. Dodac równiez przyprawy i przesmażać aż woda z pieczarek wyparuje a farsz stanie sie gęsty. Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrać z łupinek, przekroic na pół. Z białek wyjąć żółtka, zmiażdzyć je widelcem i dodac do pieczarek. Dodac również majonez i mase wymieszac a następnie faszerowac nim białka. Gotowe jajka udekorować kleksem majonezu i np kawałkiem rzodkiewki i natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 17.09.2012 09:58
ja też :)
magdziorka6 16.09.2012 22:39
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak