Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z makreli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
szczypiorek
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy, kroimy na pół i odkładamy żółtka. Makrelę rozdrabniamy i pozbywamy się oczywiście ości. Ogórka drobniutko kroimy.Dodajemy majonez i musztardę oraz doprawiamy do smaku. Następnie wszystko łączymy razem do uzyskania jednolitej pasty. Nadziewamy jajka, na wierzch możemy dać majonez i szczypiorek do dekoracji ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.01.2014 16:05
świetna przekąska
magduś83 06.08.2013 20:03
fajne śniadanko :)
eMMe 21.04.2013 13:22
Też takie robię i są bardzo smaczne:)
Betka 05.04.2013 14:16
bardzo lubię jajka faszerowane;)
Megg 03.04.2013 17:46
przepyszne jajeczka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak