Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą szynkową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
majonez 4 łyżeczki
szynka 3 plastry
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą szynkową

- 3 plastry szynki (około 50g)

- kiełki z brokuła do dekoracji

Jajka gotowałam na twardo. Przy obieraniu uważałam by strukturę białka nie naruszyć zbyt mocno. Każde jajko przekroiłam na pół. Żółtka wraz majonezem i wędliną zmiksowałam blenderem ręcznym. Pastę dopraw według własnego smaku. Moja wędlina była dość słona i nie doprawiałam pasty przed faszerowaniem białek.

Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kecaj0075 14.04.2013 21:40
to musi być dobre:)
Janina 23.03.2013 21:07
Jaja na czasie
Paolcia 23.03.2013 11:31
mmmm smakowite :)
Pyszota 23.03.2013 11:16
pyszne jajka
miki47 23.03.2013 10:58
smakowity przepis
msmors 23.03.2013 10:41
ciekawy przepis
2milutka 23.03.2013 09:46
szybko i smacznie na pewno:)
Zuzelka 23.03.2013 09:09
fajne, wypróbuję. :)
noninka77 23.03.2013 08:59
szybkie, proste, super:)
iwi 23.03.2013 07:30
I pomysł na wielkanocną przekąską gotowy.
cukiereczek 23.03.2013 07:24
ciekawy przepis
Bernadeta1 23.03.2013 00:50
świetne na zbliżające się święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak