Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • szczypiorek usiekany

    6-7 łyżek
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do orzechów.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto
Dodać 2 łyżki szczypiorku 1 łyżką śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełniać dołeczki po żółtkach.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto
Majonezem posmarować spód nafaszerowanych białek i obtaczać w pozostałym posiekanym szczypiorku. Podawać z wędliną i pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 09.02.2014 17:29
Smakowite jajeczka.
pacpaw 21.01.2013 21:25
smaczny pomysł na jajeczne śniadanie lub przystawkę. Fajna odmiana od zwykłych jajek na twardo
IlonaAlbertos 30.10.2012 23:31
Wyglądają wspaniale.
Iwusia 30.10.2012 21:57
bardzo smakowite
olkaaa 18.08.2012 22:01
muszę zrobić
caralajna 17.08.2012 09:13
pycha
Motorek 15.08.2012 17:35
extra
ewka1978 15.08.2012 09:46
pychota
kulinarny smak 15.08.2012 07:48
zjadłabym takie na śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat