Jajka faszerowane makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • makrela wędzona

    1 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    pęczek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół, ściąć delikatnie czubek aby jajko nie kręciło się na boki i wyciągnąć żółtko. Makrelę obrać z ości, połączyć z żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Pastę wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. W środek jajek włożyć farsz z makreli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 29.06.2017 11:51
super na świąteczny stół
IZABELA29 29.06.2017 11:01
Pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat