Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • wędzony łosoś

    5 dag
  • masło

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy. Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.
Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 18.03.2017 11:33
zdjęcie z Internetu!
Wiesława2 11.12.2011 15:10
mmmmmm
Teresa15 21.07.2011 16:01
Wykwintne.Chętnie wypróbuję:)
Sylwia56 21.02.2011 00:16
pycha
Barbara55 07.11.2010 15:51
ale jaja
rakow2 02.11.2010 15:51
bardzo apetyczne
marta639 17.09.2010 15:21
Wyśmienicie wygląda.
buksiak12 01.09.2010 14:53
muszę wypróbować
buksiak12 01.09.2010 14:53
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat