jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

  • łosoś wędzony

    100g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • sałata do dekoracji

  • plasterki cytryny do dekoracji

  • ogórki kwaszone

    5łyżek posiekane
  • jajko ugotowane na twardo

    8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać ze skorupek,przekroić wzdłuż na pół.Wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Dołożyć drobno pokrojone ogórki oraz łososia,wymieszać.Całość doprawić solą,pieprzem i papryką.Dodać tyle majonezu żeby powstała gęsta pasta.Wypełnić nią białka jajek.Ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty,plastrami cytryny i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 24.09.2011 20:23
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat