Jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    15 dag
  • majonez

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • liście sałaty

    6 szt
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jaja na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka, miksujemy z łososiem (10dag) oraz majonezem, dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku. Napełniamy farszem połówki jajek. Resztę łososia (5dag) drobniutko kroimy i kładziemy na każdej połówce jajka. Podajemy na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 11.04.2011 14:48
pyszota
forgielka 11.04.2011 14:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat