Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 8 szt.
majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
szczypiorek
wędlina 100 gram
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Do psutego naczynia dodajemy majonez, śmietanę i musztardę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu wszytko do smaku. Całość mieszamy na sos.
Krok 1 - Jajka faszerowane foto
2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki , dzielimy na połówki i wydrążamy żółtka. Do osobnego naczynia przekładamy żółtka, a także szczypiorek pokrojony drobno i wędlinę.
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
3
Do całości dodajemy łyżkę płaską sosu powyższego i całość mieszamy. Lekko solimy i dodajemy pieprzu. Powstałym farszem nadziewamy połówki jajek.
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4
Jajka nadziewamy maksymalnie jak na zdjęciu.
Krok 4 - Jajka faszerowane foto
5
Jajka układamy na talerzu i polewamy sosem.
Krok 5 - Jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 17.01.2015 20:40
poproszę porcję;) smakowite jaja;)
Michał2 17.01.2015 20:26
pysznie nadziane, rewelacja!
jasiek 17.01.2015 14:37
smakowite jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak