Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

  • szczypiorek

  • rzodkiewka

  • majonez

  • pieprz

  • sól

  • jajko ugotowane na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane foto
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dzielimy wzdłuż na pół. Następnie oddzielamy białko od żółtka.
Wszystkie żółtka wrzucamy do jednej miseczki i rozdrabniamy widelcem
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
Szczypior, rzodkiewkę i szynkę kroimy jak najdrobniej (rzodkiew i szynkę w kosteczkę).
Tak przygotowane składniki mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem.
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
Wszystko razem łączymy 2- 3 łyżkami majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Krok 4 - Jajka faszerowane foto
Tak przygotowany farsz nakładamy (najlepiej tuż przed podaniem) na nasze połówki białek : )

Idealne na przyjęcia, Wielkanoc i każdą inną okazję. Zachęcam do spróbowania

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 10.06.2013 21:08
bardzo zdrowe
ankaryba 29.03.2013 11:32
bardzo lubię :-)
emylka86 06.08.2012 11:17
a i dam jeszcze taką dobrą radę. jeżeli chcecie by jajka były dłużej świeże, to nie dodawajcie szczypiorku, ze szczypiorkiem za długo w lodówce nie poleżą...
emylka86 25.04.2012 11:30
jest wiele różnych sposobów na jajeczka : ) w sumie to jak z sałatką warzywną co dom to inna : ) ale te jajka naprawdę polecam. Jak zostanie nadzienia za dużo to idealnie nadaje się też do smarowania kanapek : )
Urszula5 24.04.2012 23:31
robię trochę inaczej ale to jest bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat