Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dkg
  • cebula

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane foto
1. jajka gotujemy na twardo
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
2. cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni
3. pieczarki ścieramy na tartce na średnich oczkach, dodajemy do cebuli i
smażymy razem
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4. ostudzone jajka kroimy na pół i wyjmujemy żółtka
Krok 4 - Jajka faszerowane foto
5. żółtka dodajemy do wcześniej ostudzonych pieczarek i cebuli
Krok 5 - Jajka faszerowane foto
6. do farszu dodajemy majonez, sól, pieprz, ostrą paprykę
Krok 6 - Jajka faszerowane foto
7. nadzieniem faszerujemy połówki jajek
Do dekoracji możemy użyć listków sałaty, papryki konserwowej i oliwek

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 05.06.2012 12:41
ładnie wyglądają
Kuchareczka2 25.04.2012 19:21
smakowite
Dorian 24.04.2012 07:54
slicznosci
Justyna37 24.04.2012 06:51
fajne
Ania67 23.04.2012 16:02
świetne
ziutula 19.01.2012 01:05
lubię takie jajka..
suzana 18.01.2012 16:24
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat