Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szpinak 1 garść
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szpinakiem

Szpinak myjemy, obieramy i smażymy na maśle. Dodajemy śmietanę i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i przyprawą uniwersalną Kucharek. Wbijamy jajka i smażymy aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 08.08.2015 17:27
smacznie i zdrowo
Małgorzata92 08.08.2015 15:44
Pomysłowy i smaczny sposób na wzbogacenie diety w żelazo :)
patryska76 08.08.2015 13:23
smaczne śniadanko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak