Jajecznica ze szczypiorkiem i słodką śmietanką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło klarowane

    2 łyżki
  • jajko

    10 średnich
  • szczypiorek

    mały pęczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybić do pojemnika odpowiedniej wielkości, dolać śmietankę (można zamienić na mleko), posolić i popieprzyć do smaku - roztrzepać widelcem. Dolać nieco płynnej przyprawy do zup i wymieszać.

Pokroić niewielki pęczek szczypiorku.

Na patelni stopić klarowane masło, wrzucić szczypiorek i rozgrzać do czasu, aż zacznie lekko skwierczeć. Wlać jajka z mlekiem i wymieszać.

Smażyć do ulubionej konsystencji stale mieszając.

Podawać z ulubionym pieczywem.
Habibi
Usmażenie jajecznicy nie zajmuje dużo więcej czasu, niż zrobienie kanapek - a znacznie większa przyjemność z jedzenia :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.04.2017 20:19
na pewno smaczna
Justi2401 02.04.2017 09:22
Oj, ze śmietanką musi być bardzo kremowa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat