Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szczypiorkiem i słodką śmietanką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło klarowane 2 łyżki
jajko 10 średnich
szczypiorek mały pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie

Porada

Usmażenie jajecznicy nie zajmuje dużo więcej czasu, niż zrobienie kanapek - a znacznie większa przyjemność z jedzenia :)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szczypiorkiem i słodką śmietanką

Jajka wybić do pojemnika odpowiedniej wielkości, dolać śmietankę (można zamienić na mleko), posolić i popieprzyć do smaku - roztrzepać widelcem. Dolać nieco płynnej przyprawy do zup i wymieszać.

Pokroić niewielki pęczek szczypiorku.

Na patelni stopić klarowane masło, wrzucić szczypiorek i rozgrzać do czasu, aż zacznie lekko skwierczeć. Wlać jajka z mlekiem i wymieszać.

Smażyć do ulubionej konsystencji stale mieszając.

Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.04.2017 20:19
na pewno smaczna
Justi2401 02.04.2017 09:22
Oj, ze śmietanką musi być bardzo kremowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak