Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z szynka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
olej do smażenia 0 wg uznania
szynka 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z szynka

Oddzielam białka od żółtek. białka osobno odrobinę roztrzepuję i doprawiam solą i pieprzem.
w międzyczasie podsmażam szynkę pokrojoną w kosteczkę na oleju chwilkę by się ze złociła.
wlewam białka i energicznie mieszam by miałka się równo ścięły. gdy są gotowe dodaję żółtka mieszam i chwilkę podgrzewam do ulubionej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 05.12.2012 11:14
prosta a taka smaczna
xxxbulix 30.11.2012 13:32
smakowita
kaja1991 30.11.2012 12:59
proste. ja osobiście lubię ją bardziej płynną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak